Vertelling & Rondleiding

BoekentastegelWalvisvaart

“Commandeur ter walvisvaart”
Een leuk en informatief programma.
Een vertelling van Ina Schrama die u mee neemt naar 1755. Trijntje, Klaas en Simon vertellen over hun leven, over hun huis in Den Hoorn en de reizen op de walvisvaart, met alle ontberingen die daar deel van zijn.
Aansluitend een rondleiding over de historische walvisvaart in de 18e eeuw door Ineke Vonk-Uitgeest, maritiem historicus. U gaat mee op reis van Den Hoorn naar het hoge Noorden en ervaart het leven van toen.

Themarondleiding
Geschiedenis van het huisje

Rondleiding in 't 18e eeuwse Walvisvaarders Huisje over haar geschiedenis en haar bewoners. Hoe woonde walvisvaarder Klaas Daalder, hoe sliep hij en waar werd op gekookt door zijn vrouw Marritje? Een badkamer was er niet, hoe ging dat vroeger? U krijgt een toelichting op het interieur en de gebruiksvoorwerpen die Klaas en latere bewoners heel gewoon vonden, maar nu zo bijzonder zijn.

Er zijn meerdere trapjes en opstapjes in dit oude huisje, helaas is het dus niet geschikt voor mindervaliden en kinderwagens. Honden kunt u niet mee naar binnen nemen.

StoofjeInschrijven rondleidingen

Voor rondleidingen kunt u zich bij voorkeur minimaal één dag van te voren opgeven via de website van Ecomare. Het is ook mogelijk om u bij Ecomare aan de balie aan te melden.
Kijk voor de data van de rondleidingen in de agenda.

Kosten

De kosten voor een rondleiding en vertelling bedragen € 7,50 per persoon. Dit is inclusief een kopje thee of koffie. De opbrengsten komen geheel ten goede aan het behoud van 't Walvisvaarders Huisje. Met de Texelse Museumpas krijgt u € 2 korting.