Kom een kijkje nemen in 't Walvisvaarders Huisje

De Blauwe KamerKijk in de agenda voor de data van openstellingen, de rondleidingen en andere activiteiten. Komt u graag op een andere dag een kijkje nemen met een groep (minimaal 8, maximaal 15 personen), neem dan gerust contact op

Openstelling

Waan u in de tijd van Klaas Jacobsz Daalder en kom een kijkje nemen in 't Walvisvaarders Huisje. U kunt onder andere de Zaansblauwe voorkamer, de appelbloesemroze achterkamer en de keuken met de bijzondere schouw bezichtigen. Er zijn bedsteden, gebruiksvoorwerpen uit vroegere tijden en 18e eeuwse Harlinger tegeltjes.

We vragen hiervoor een bijdrage van € 2,00 per persoon. Dit bedrag komt geheel ten goede aan het behoud van 't Walvisvaarders Huisje. Toegang met de Texelse Museumpas is gratis.

In 't Walvisvaarders Huisje, historie en theater

In 't Walvisvaarders Huisje neemt Ina Schrama u mee naar het jaar 1755. Ze kruipt in de huid van Trijntje, Klaas en Simon, de toenmalige bewoners van dit huisje: hun leven thuis in Den Hoorn en de reizen ter walvisvaart, met alle ontberingen waaraan ze bloot stonden. Aansluitend een rondleiding in 't Walvisvaarders Huisje met uitleg over de historische walvisvaart in de 18e eeuw door maritiem historicus Ineke Vonk-Uitgeest. U gaat mee op reis van Den Hoorn naar het hoge Noorden en ervaart het leven van toen.

De kosten hiervoor bedragen € 7,50 per persoon. Dit is inclusief een kopje koffie en thee. Met de Texelse Museumpas krijgt u € 2 korting. De opbrengst komt ten goede aan het behoud van 't Walvisvaarders Huisje.